Передплата 2024 ВЗ

Імпічмент у США: Трамп назвав розмову із Зеленським ідеальною

  • 26.12.2019, 15:10
  • 488

Президент США Дональд Трамп заявив, що його телефонна розмова з Президентом України Воломиром Зеленським була ідеальною та без тиску.

Про це він написав у Twitter, передає Укрінформ.

«Не було злочину, телефонна розмова з Україною (Президентом України Володимиром Зеленським — ред.) була ідеальною та „без тиску“», — написав Трамп.

Він додав, що спікер Палати представників Ненсі Пелосі має нуль голосів від республіканців у Сенаті, але хоче нав'язати свої правила.

Раніше, спікер Палати представників США Ненсі Пелосі посилила тиск на Сенат з вимогою забезпечити «справедливий» судовий процес щодо імпічменту Дональда Трампа та проведення слухань зі свідками, яких раніше блокував президент, зокрема ексрадника президента з питань нацбезпеки Джона Болтона та в.о. керівника адміністрації Білого дому Міка Малвені.

Як повідомлялося, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентами США та України, через яку в Палаті представників США розпочали процедуру імпічменту, оскільки з тексту розмови випливає, що Дональд Трамп тиснув на Володимира Зеленського, переконуючи розпочати в Україні розслідування проти сина колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

19 грудня Палата представників США проголосувала за оголошення імпічменту президента Трампа. Сенат має намір розпочати судове слухання щодо імпічменту в січні 2020 року.

Схожі новини