Передплата 2024 «Добра кухня»

"Північний потік-2" очолює шпигун і друг Путіна

  • 23.12.2019, 12:32
  • 642

Гендиректор компанії Nord Stream 2 AG - оператора газопроводу "Північний потік-2" - Маттіас Варніг шпигував на східнонімецьку таємну поліцію Штазі з 1974 року

Про це пише Der Standart, передає Еспресо

Видання зазначає, що Варніг має кодове ім'я «Артур». Він ніби-то доставляв інформацію про західнонімецькі компанії до Східного Берліна.

Der Standart пише. що з 1981 по 1990 рік Маттіас Варніг обіймав різні посади в уряді НДР, зокрема в Міністерстві зовнішньої торгівлі та Кабінеті міністрів.

У 1990 році Варніг перейшов до Дрезднер Банку, у 1991 році відкрив своє представництво в Петербурзі. У той час нинішній президент Р Ф Володимир Путін був там чиновником і відповідав за зовнішні відносини.

Два екс-агенти — Путін був у Дрездені як представник КДБ — стали друзями, йдеться у матеріалі. Варніг також допомагав Путіну приватно, повідомляє Die Welt. Коли його дружина Людмила тяжко постраждала в ДТП у 1993 році, операція була здійснена за кошти Дрезднер Банку в Німеччині.

Він також є членом наглядових рад оператора трубопроводу «Транснефть», державного російського банку ВТБ та російського нафтового гіганта «Роснефти», а також є членом ради директорів «Gazprom Schweiz AG».

Починаючи з 2006 року, Варніг очолив «Північний потік». У 2012 році Путін нагородив його «орденом Пошани». У Варніга також є квартира в Москві.

Схожі новини