Передплата 2024 ВЗ

Зеленський розповів, які головні питання обговорюватиме у "нормандському форматі"

  • 20.11.2019, 17:13
  • 619

Президент Володимир Зеленський порушить на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" у Парижі питання щодо проведення місцевих виборів в ОРДЛО як на території України, а не окупованій.

Про це Володимир Зеленський заявив перебуваючи із робочим візитом у Станиці Луганській, передає Українська правда.

«Ми повинні говорити про повернення всіх українських полонених (і тих, хто у списках, і тих, хто ні — ред.)… Повне розуміння конкретного списку людей із термінами — перше важливе питання.

Друге питання — «фейкове» припинення вогню, фейкове «хлібне перемир'я», таке, знаєте, тимчасове: два-три дні було перемир'я, а потім почали пострілювати, а потім щось серйозне, і починаємо втрачати людей. Тобто серйозне перемир'я, серйозне припинення вогню. Серйозне — це немає жодного обстрілу, зі зрозумілими термінами й обов'язками.

Досі в Мінську на багатьох зустрічах ніхто не говорив, а що буде, якщо домовилися про припинення вогню, а вогонь знову почався. Я хотів би теж про це говорити — і мати результат.

Третє питання — це контроль над кордоном, передача Україні контролю над кордоном із Росією.

Четверте питання — я думаю, що воно одне з непростих, бо складається з багатьох складових. Це можливість проведення місцевих виборів уже на території України, а не на тимчасово окупованій території України. Найголовніше питання".

Схожі новини