Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Більш ніж половина американців підтримує процедуру імпічменту Трампа, — опитування

  • 05.11.2019, 08:13
  • 334

Більш ніж половина американців підтримують розпочату демократами в Конгресі процедуру імпічменту президента США Дональда Трампа.

Про це свідчать опубліковані в понеділок результати опитування, проведеного на замовлення газети The Wall Street Journal і телекомпанії NBC, передає УНН.

Як випливає з результатів опитування, 53% його учасників позитивно оцінюють дії демократів, які почали процедуру імпічменту, а 44% дотримуються протилежної думки. Майже половина — 49% — вважають, що та інформація, якою вони володіють зараз, дає підстави для того, щоб Трампа піддали імпічменту і відлучили від посади президента, а 46% впевнені в тому, що цього робити не слід.

Серед прихильників Демократичної партії, які брали участь в опитуванні, 88% впевнені в необхідності імпічменту і 92% не схвалюють діяльність Трампа на посаді президента. Серед республіканців ситуація прямо протилежна: 90% виступають проти імпічменту і 91% схвалюють діяльність Трампа. В опитуванні брали участь 900 осіб, рівень похибки результатів оцінюється в плюс-мінус 3,27%.


Як зазначила газета The Wall Street Journal, один з експертів, що проводив опитування — республіканець Білл МакІнтарф — розцінив отримані результати як свідчення того, що «в суспільстві існує емоційне перенапруження». «Результати виборів передбачати дуже складно, коли у виборців існують такі настрої, яких ніколи раніше не спостерігали», — додав він. Його колега — демократ Джефф Хорвітт вважає, що «шлях до майбутніх виборів буде пов’язаний з великими труднощами».

Нагадаємо, що минулого тижня члени Палати представників Конгресу від Демократичної партії поширили текст резолюції, яка санкціонує продовження розгляду з метою імпічменту президента Дональда Трампа.

У резолюції підтверджується, що розслідування будуть продовжувати вести шість комітетів: з розвідки, фінансових послуг, закордонних справ, нагляду і реформи, про доходи та витрати, а також юридичний комітет.

У Білому домі вважають, що резолюція не змінює нелегітимної суті самого процесу імпічменту.

59-ті вибори президента США відбудуться 3 листопада 2020 року.

Схожі новини