Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Слуги" якого народу? Нардепи Зеленського з вигуками "ганьба" освистали добровольця, ветерана АТО в Раді

  • 29.10.2019, 15:40
  • 1 922

Доброволець-медик, ветеран АТО та народний депутат від "Європейської солідарності" Яна Зінкевич відповіла на закиди президентської фракції щодо емоційної реакції Софії Федини на відвідування Володимиром Зеленським Золотого-4.

Про це повідомляє 5 канал.

Під час виступу вона наголосила, що політсила висловлює обурення участю нардепа від «Слуги народу» у пропагандистських шоу: «Євген Шевченко показав себе зрадником і колаборантом. І мені дивно відсутність реакції партії „Слуга народу“, щонайменше зі спростуванням сказаного і вибаченням перед суспільством».

Зінкевич нагадала, що під час телеефіру Шевченко заявив, що говорить від імені української влади і запропонував напряму зустрітися із керівником проросійських терористів.

«Виступ представника влади від імені владі домовлятися з терористами — це державна зрада. Його повинна взяти під варту СБУ, а перед цим зняти недоторканність Верховна Рада. Сподіваюся, в „Слузі народу“ пам'ятають, що вони не слуги Кремля, і самі ініціюють кримінальну справу проти колаборанта», — наголосила нардепка.

І зауважила, що замість адекватного оцінювання дій свого депутата, президентська партія робить нападки на народного обранця від «ЄС» Софії Федини.

«Емоційний виступ Софії Федини — це словесна реакція захисту ветеранів, і вона висловила те, що звучить в думках мільйонів. І вона має право на цю думку. Порада президента іти в армію тим людям, що захищали нас всіх, і його в тому числі, це абсурд!» — сказала Зінкевич.

У цей час представники «Слуги народу» підняли гул, крики та скандували «ганьба» дівчині-госпітальєру.

«І мені, дівчині, яка у 18 років добровольцем вирушила на фронт, захищаючи нашу країну, дуже дивно чути такі слова від людини, яка чотири рази ухилялася від повісток в армію. Я бачу, що таке відношення захисників стає ідеологією влади. Влада має чітко зрозуміти: з нами так не можна, ні з ветеранами, ні з громадянським суспільством, ні з волонтерами».

Нагадаємо, під час візиту до Золотого-4 у президента Володимира Зеленського виникла словесна перепалка з добровольцями. Одним із них виявився ветеран війни на Донбасі 23-річний Борис Ганза. Йому глава держави запропонував: «Коли ти хочеш захищати Батьківщину — в армію піди та захищай, Боря».

Схожі новини