Передплата 2024 ВЗ

У Києві ветерани полку "Азов" протестували під МЗС проти прирівняння їх до терористів конгресменами США

  • 28.10.2019, 16:33
  • 938

З посвідченнями учасника бойових дій та без політичних гасел ветерани полку "Азов" 28 жовтня прийшли до Міністерства закордонних справ.

Учасники протесту вимагають реакції на те, що 40 конгресменів у США вимагають прирівняти полк «Азов» до терористів.

Ветерани наголошують, що уже минуло майже два тижні, а наші дипломати відмовчуються, повідомляє «24 канал».

«Представники МЗС мають висловити свою чітку позицію по захисту нас як ветеранів. Також ми вважаємо, що Україна не може дозволяти навіть такої риторики про своїх захистників і по відношенню до себе», — сказав ветеран полку «Азов» Максим Жорін.

Звернення мітингарів одразу ж зареєстрували. Менше ніж за годину, до ветеранів вийшов заступник міністра закордонних справ Василь Боднар. Він запевнив, що українське відомство готує звернення до конгресменів.

«Це абсоютно неправильні дії з боку конгресменів. На сьогодні ми працюємо з МВС над тим, щоб надати кожному з цих конгресменів детальні роз'яснення, що таке батальйон „Азов“, що таке полк „Азов“ — що це герої, які боролись за Україну і борються, а ніякі не терористи», — заявив Боднар.

Нагадаємо, 40 членів Палати Представників США підписали звернення до Держсекретаря США Майка Помпео. Вони вимагають внести український полк «Азов» та 2 праворадикальні організації в Європі до списку іноземних терористичних організацій.

У відповідь в полку «Азов» заявили: таке звернення є інформаційною атакою на Україну та її державну безпеку. Так само на дикредитаційну кампанію поскаржився і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Схожі новини