Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У канцелярії президента не бачать різниці між Латвією і Литвою

У канцелярії українського президента великі проблеми з географією.

Прес-служба Володимира Зеленського ніяк не може запам’ятати, в яку країну з візитом вирушає глава держави. Свою необізнаність речники з Банкової тиражують на сайті державного органу. Тим самим ставлять у незручне становище і президента, і дипломатів, яким згодом доводиться виправдовуватися перед іноземцями за проколи неграмотних клерків.

Цього тижня Володимир Зеленський побував у дружній до України Латвії, вирішував багато важливих для нашої країни справ (зокрема, про лікування і реабілітацію військових моряків, які побували у російському полоні). Яким же було здивування відвідувачів президентського сайту, коли прочитали, що український лідер літав до іншої балтійської країни — Литви. Після негативної реакції у соцмережах, прес-служба виправила огріх, але осад від нього залишився.

Це не перший ляп пресового підрозділу Офісу президента, за яким наглядає скандальна Юлія Мендель. На початку липня, інформуючи про перебіг поїздки Володимира Зеленського до Канади, його прес-служба зазначила, що столицею Країни кленового листка є Торонто. Хоча всі знають, що «головне місто» Канади — Оттава…

Грішить обмовками і сам президент. Так, Дніпропетровську область він поспішно якось назвав Дніпровською (пропозиція про таке перейменування вже є, але відповідний закон ще не ухвалено). А ще виборці пам’ятають, що, будучи кандидатом у президенти, Володимир Зеленський називав провідника ОУН Степана Бандеру… Бендерою.

Схожі новини