Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Слідство назвало Цемаха підозрюваним у справі про катастрофу MH17

  • 11.09.2019, 18:10
  • 858

Нідерландське слідство перекваліфікувало статус Володимира Цемаха, який був свідком у справі про катастрофу MH17, на підозрюваного.

Про це в інтерв'ю DW повідомила депутат Європарламенту від Нідерландів Каті Пірі, передає РБК-Україна.

За її словами, Спільна слідча група (JIT) і нідерландський прокурор поширили лист, в якому йдеться про те, що на даний момент Цемах розглядається в якості підозрюваного. Також повідомляється, що Пірі була автором відкритого листа президенту України Володимиру Зеленському, в якому українську владу просили не допустити передачу Цемаха російській стороні в рамках обміну полоненими.

«З міжнародної точки зору Україна має зобов'язання, що передбачають всебічне співробітництво в спробах знайти відповідальних за збитий літак MH17. І віддавши одного з підозрюваних Москві, Україна тим самим не стримала свою обіцянку», — підкреслила Пірі.

Нагадаємо, 5 вересня судді Апеляційного суду міста Києва відпустили Цемаха під особисте зобов'язання. Прокуратура вимагала залишити підозрюваного під арештом, заявляючи, що він може втекти.

Цемах керував так званою «протиповітряною обороною» у районі, де збили літак «Малайзійських авіаліній».

7 вересня Цемах відлетів до РФ в рамках обміну полоненими з Україною у форматі 35 на 35.

Раніше глава МЗС Нідерландів Стефан Блок у листі до парламенту заявив, що Нідерланди змогли допитати Цемаха у справі МН17 і просили Україну не видавати його Росії.

Схожі новини