Передплата 2024 ВЗ

У Росії знову гримлять вибухи на військових складах

  • 08.08.2019, 15:09
  • 1 333

В Архангельській області (Росія) стався вибух на території військової частини. В результаті загинуло дві людини, ще шестеро постраждали

Про це повідомляє OBOZREVATEL

Як пише Telegram-канал Mash, за повідомленнями очевидців, подія відбулася в населеному пункті Ненокса. Там знаходиться Державний центральний ракетний полігон ВМФ «Ненокса». Біля нього розташований ракетний полігон, який забезпечує випробування балістичних ракет для атомних підводних човнів.

Екстрені служби підтвердили перевищення радіаційного рівня у Неноксі. Датчики спрацювали в сусідньому Сєвєродвінську — на підвищені показники відгукнулася автоматизована система контролю радіаційної обстановки. Пізніше з'явилася інформація, що рівень радіації нормалізувався.

Як передає РИА «Новости», за офіційними даними Міноборони Р Ф, в ході випробування рідинної реактивної двигунної установки трапився вибух і загоряння виробу. Жодних викидів шкідливих речовин в атмосферу нібито не було. Джерела пишуть, що вибух трапився на судні. Як пише 29.ru, сєевєродвінський еколог Олексій Климов уточнив, що це сталося на баржі в Білому морі.

Влада Архангельської області підтвердили інцидент у військовій частині. Як пише ТАСС, за даними прес-служби губернатора регіону, борти санавіації готові вирушити на місце події.

У дуже важкому стані перебуває п'ятеро осіб. Їх терміново відвезли до медпункту у Неноксі при військовій базі, де трапився вибух.

У свою чергу, Telegram-канал Baza повідомляє, що при НП у військовій частині 9 703 нібито загинули троє, а не двоє. Всі вони військові. За альтернативною інформацією постраждали ще 15. Вісім із них у важкому стані. Майже у всіх постраждалих попередньо діагностували переломи.

Пізніше були названі кілька можливих причин надзвичайної ситуації. Також місцеві жителі розповіли, що їм наказали закрити вікна і не випускати на вулицю дітей.

Схожі новини