Передплата 2024 «Добра кухня»

Парубій відповів Зеленському на закиди про «бездіяльність» Ради

  • 18.07.2019, 19:36
  • 623

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відповів на закиди президента Володимира Зеленського щодо нібито бездіяльності парламенту

Про це Парубій написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook — повідомляє Еспресо

Зазначимо, що суперечка між Зеленським та Парубієм виникла через бажання президента скликати позачергове засідання парламенту. Голова В Р відповів, що таке засідання не передбачене регламентом.

«Шановний пане Зеленський! Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 року було оформлено не у відповідності з вимогами чинного законодавства. Вчора я ввічливо попросив Вас виправити цю помилку. А також надав аргументоване, розгорнуте та вичерпне юридичне обґрунтування», — написав Парубій.

За словами голови ВР, якщо Зеленський насправді хоче проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, то його офіс міг би швидко привести текст листа у відповідність до вимог закону.

Голова Верховної Ради попросив Президента України не перетворювати спілкування з керівництвом парламенту на «шоу». «Якщо Ви насправді хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа Президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог Закону і невідкладно передати у Апарат Парламенту. І, як я вже наголошував, у найкоротші терміни я забезпечу проведення позачергової сесії», — зазначив спікер. І додав, що у разі надходження відповідного подання, він готовий узгодити відповідну дату проведення позачергової сесії Верховної Ради України і невідкладно підписати розпорядження щодо її підготовки.

Також Андрій Парубій попросив Володимира Зеленського не давати іронічні моральні оцінки роботі Верховної Ради, тому що саме це скликання парламенту забезпечувало законодавчу підтримку держави і Збройних Сил України під час найгостріших років російської агресії. «Що ж до самопожертви і звитяги, то необхідно мати достатньо особистих заслуг, щоби апелювати до таких високих якостей. Нагадаю — серед депутатів цього скликання є ветерани АТО, які визволяли з російської окупації українські міста, які проливали свою кров за Україну. Пам’ятайте це», — нагадав голова Верховної Ради новообраному Президенту.

Схожі новини