Передплата 2024 ВЗ

МЗС Росії про обмін українських моряків: Думаємо над цим

  • 15.07.2019, 19:12
  • 399

Росія обговорює з Україною питання обміну затриманих у районі Керченської протоки українських моряків.

Як повідомляє «Українська правда», про це сказав заступник міністра закордонних справ Р Ф Григорій Карасін в понеділок журналістам, відповідаючи на відповідне запитання російського «Інтерфаксу».

«Звичайно, обговорюється, думаємо над цим», — сказав Карасін.

Відповідаючи на питання про те, чи може в цьому напрямку бути якесь просування найближчим часом, заступник міністра закордонних справ РФ повідомив, що «нічого не може сказати з цього приводу».

Нагадаємо, 15 липня в Києві зустрілися омбудсмен Людмила Денісова та її російська колега Тетяна Москалькова.

«Ми обговоримо питання звільнення громадян України, які утримуються на території РФ та окупованого Криму, а також утримуваних громадян РФ в Україні», — написала Денісова.

«Дуже важливо, що відбулася розмова між президентами. І ми з вами діємо уже в фарватері того діалогу, який почався», — сказала Москалькова.

11 липня Зеленський вперше провів телефонні переговори з Путіним. За словами Пєскова, ініціатором розмови була українська сторона.

Офіційні відомства країн повідомили, що сторони обговорили звільнення полонених військових моряків та інших українських громадян на території РФ, продовження переговорів у Нормандському форматі.

Схожі новини