Передплата 2024 «Добрий господар»

ЦВК пообіцяла переглянути рішення про реєстрацію Клюєва і Шарія кандидатами в нардепи

  • 03.07.2019, 18:57
  • 511

Центральна виборча комісія обіцяла переглянути рішення про реєстрацію кандидатами в народні депутати Андрія Клюєва та Анатолія Шарія, після отримання додаткової інформації від правоохоронних органів України.

Про це в коментарі журналістам заявив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Черненко, передає телеканал «Прямий»

За його словами, Центральна виборча комісія звернулася за додатковою інформацією до Служби безпеки України, Прикордонної служби та Міністерства внутрішніх справ.

«Тому що та інформація, яка була надана раніше була або дійсно не повною, або визнана судом не відповідною. Сьогодні ЦВК звернулася з запитом і чекає в найближчі години додаткову інформацію, яка підтверджує інформацію про непроживання цих одіозних осіб в Україні протягом останніх п’яти років. ЦВК запевнила нас, що щойно надійде додаткова інформація, вони скличуть засідання і приймуть рішення щодо скасування реєстрації таких кандидатів», — Додав Черненко.

Нагадаємо, партія Петра Порошенка «Європейська Солідарність» звернулася з відкритим листом до Центральної виборчої комісії з вимогою переглянути рішення про реєстрацію кандидатами в народні депутати України Андрія Клюєва та Анатолія Шарія.

Раніше у Києві на Майдані Незалежності відбулася акція протесту проти рішення Верховного суду і Центральної виборчої комісії про реєстрацію екс-глави адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати України на позачергових виборах 21 липня.

Касаційний адміністративний суд Верховного суду України зобов'язав ЦВК зареєструвати екс-главу Адміністрації президента часів Януковича Андрія Клюєва кандидатом в депутати.

Крім того, Центральна виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію кандидатом у народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради блогера Анатолія Шарія, який був № 1 у виборчому списку політсили «Партія Шарія».

Схожі новини