Передплата 2024 «Добра кухня»

Клюєву і Шарію можна в депутати, Януковичу - ні: у Верховному Суді пояснили причину

  • 03.07.2019, 14:28
  • 793

Четвертий президент України Віктор Янукович проживає у Росії, тож балотуватись до Верховної Ради не зможе.

Про це розповів Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович під час брифінгу, повідомляє телеканал «Прямий».

«Заборон, передбачених законом „Про вибори президента України“, передбачених Конституцією України нема що стосується кримінального переслідування. Лише, коли є кримінальні вироки, що набрали законної сили. Загальновизнаним є те, що Янукович проживає в Росії, тому я думаю, що він балотуватись не буде», — наголосив він.

Нагадаємо, Касаційний адміністративний суд Верховного суду України зобов'язав ЦВК зареєструвати екс-главу Адміністрації президента часів Януковича Андрія Клюєва кандидатом в депутати.

Крім того, Центральна виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію кандидатом у народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради проросійського блогера Анатолія Шарія, який був № 1 у виборчому списку політсили «Партія Шарія».

Таке рішення обурило громадян, тож 2 липня у Києві на Майдані Незалежності відбулася акція протесту проти рішення про реєстрацію Андрія Клюєва і Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати України.

Схожі новини