Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дружина нового шефа СБУ український паспорт оформляє вже... 20 років!

Сотні риторичних питань виникає у виборців до «свіжих» кадрів президента Зеленського.

З’явилися вони і до тимчасового виконувача обов’язків керівника Служби безпеки України Івана Баканова. Привід дала дружина керівника спецслужби — Оксана Лазаренко.

У заявіІ, оприлюдненій на сторінці СБУ у Facebook, Баканов зізнався, що його половинка є… громадянкою Росії (читай — країни-агресора). За словами Баканова, сталося це в силу історичних обставин: його Оксана, уродженка Кривого Рогу, поїхала вчитися до Росії, коли та ще була у складі СРСР. Коли ж у 1991 році Союз розпався, Оксані видали паспорт громадянки РФ.

Баканов пояснив: з 1998 року його дружина живе і працює в Україні, має посвідку, яка дає право постійно перебувати у рідних краях. З 2013 року Росію не відвідувала. «Має стійку проукраїнську позицію», — запевнив тимчасовий шеф СБУ.

При цьому уточнив: Оксана «знаходиться у процесі оформлення українського громадянства». Кожному притомному українцеві так і не терпиться запитати в очільника головної спецслужби України: що заважало вашій Оксані протягом 20 років отримати цей паспорт?

З «менеджерськими» талантами чоловіка це було нескладно… Сам Баканов є фігурантом іншого скандалу. Після того, як Зеленський призначив його на роботу в СБУ, Баканову спішно присвоїли звання… лейтенанта. Офіцером став, попри те, що жодного дня не служив в армії і не перебував на військовому обліку…

Схожі новини