Передплата 2024 «Добра кухня»

В Одесі горіла психлікарня, загинули 6 людей

  • 11.06.2019, 08:58
  • 830

У понеділок ввечері загорівся один з корпусів психіатричної лікарні (обласного медичного центру психічного здоров'я), розташованої на вул. Воробйова в Одесі. В результаті пожежі загинули шість осіб, в числі яких - медична сестра.

Про це журналістам повідомив начальник Головного управління Нацполіціі в Одеській області Олег Бех, передає УНІАН. За його словами, в будівлі перебувала 51 особа — пацієнти і троє співробітників, зокрема, медсестра і санітарки. Як зазначив Бех, на місці пожежі було виявлено чотири мертвих людини — троє пацієнтів і медична сестра.

За попередніми даними, шестеро пацієнтів були госпіталізовані у важкому стані, з яких двоє померли в лікарні. Джерело спалаху імовірно знаходилося в районі входу в корпус. За словами Беха, попередня правова кваліфікація НП — ч. 2 ст. 270 (порушення вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. При цьому начальник главку додав, що, якщо причиною пожежі буде встановлено підпал, справу перекваліфікують на ст. 115 (умисне вбивство).

Як повідомили в прес-службі Головного управління ДСНС в області, 21:44 надійшло повідомлення про загоряння у відділенні № 7 Одеської обласної клінічної лікарні № 1. Підрозділи були автоматично спрямовані за підвищеним номером виклику «Пожежа РАНГ 2». «У 21:51 по прибуттю пожежно-рятувальних відділень було встановлено загоряння даху одноповерхового дерев'яного будинку відкритим полум'ям на площі 500 кв. м», — повідомили у відомстві.

Під час гасіння пожежі було евакуйовано 15 осіб. На місці пожежі виявлено четверо загиблих. Ще три людини у важкому стані, вони отримали отруєння продуктами горіння госпіталізовані. На гасіння пожежі від ДСНС було залучено 12 одиниць техніки та 57 чоловік особового складу. В 22:53 пожежа локалізована, о 23:19 її вдалося ліквідувати. Причина пожежі та загибелі людей встановлюється.

Схожі новини