Передплата 2024 «Добра кухня»

Вибори у Раду: «Самопоміч» оприлюднила першу десятку, а Саакашвілі йде на вибори самостійно

  • 08.06.2019, 14:54
  • 726

Партія Міхеїла Саакашвілі «Рух нових сил» йде на вибори до Верховної Ради самостійно.

Про це колишній президент Грузії та екс-губернатор Одещини заявив у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook, передає УП.

«Подивившись знову на цих старих політиків, на ці старі партії, подивившись знову на ці договорняки, на те, що багато хто з них, незалежно від мого особистого ставлення, ще більше підмочив свою репутацію, ніж у них було півтора роки тому, коли мене захоплювали і висилали, ми прийшли до висновку, що треба йти на вибори самостійно», — сказав він.

За словами Саакашвілі, його партія відрізняється від інших «і ідеями, і драйвом, і енергією».

«Ми не можемо йти на компроміс. Ми не можемо, як і раніше, вибирати з різних сортів, вибачте, лайна», — сказав він.

Саакашвілі, який нещодавно повернувся в Україну, додав, що приїхав сюди «не в політичні ігри грати і за посадами ганятися».

«Щоб підтримати загальну хвилю, яка прийшла з обранням Володимира Зеленського, щоб генерувати великі ідеї, які приведуть до того, що Україна повинна зробити стрибок вперед, … ми збираємося зараз в офісі і разом з вами будемо складати список, разом з вами будемо йти на ці вибори, разом з вами, я впевнений, будемо перемагати, якщо добре організуємося», — додав він.

Водночас «Самопоміч» на з’їзді затвердила виборчий список. Його очолив лідер партії та міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє УП із посланням на прес-службу партії.

Другий номер у списку — депутатка Одеської міськради Ольга Квасницька, яка, як зазначається, відома у місті завдяки боротьбі з незаконними забудовами.

Третє місце у списку посіла Олександра Дрік, яку охарактеризували як одну з найвідоміших активісток антикорупційного руху в Україні. Четвертою стала харківська волонтерка та депутатка облради Тетяна Бідняк.

Закриває п’ятірку віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

Номер 6 списку- ветеран АТО та підприємець із Тернополя Віталій Фидрин, 7 — чинний нардеп, лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк, 8 — 53-річний підприємець, засновник торговельної марки «Моршинська» Микола Кміть, 9 — чинна депутатка «Самопомочі» Тетяна Острікова, 10 номер списку — віце-президентка Асоціації водоканалів України Ольга Бабій.

Загалом у списку — 106 кандидатів. У прес-службі зазначають, що понад 80% у ньому — це нові обличчя в українському політикумі.

«Нагадаємо, його формували із трьох робочих списків. Перший — список чинних народних депутатів, другий — лідери партії в регіонах, третій — лідери громадських думок та експертного середовища», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини