Передплата 2024 «Добра кухня»

Філарет заявив, що Епіфанія оточили "промосковські сили"

  • 24.05.2019, 16:58
  • 772

Почесний патріарх ПЦУ Філарет (Денисенко) заявив про сили, які хочуть зруйнувати українську церкву.

Предстоятеля Православної церкви України Епіфанія оточили «промосковські сили». З такою думкою виступив почесний патріарх Філарет після синоду ПЦУ 24 травня в Києві, повідомляє «Корреспондент.net».

На його думку, «промосковські сили» хочуть зруйнувати церкву.

«Нашого предстоятеля оточили промосковські сили, які сюди приїхали, щоб розвалити нашу церкву», — заявив Філарет.

При цьому почесний патріарх не назвав імена представників цих сил, але заявив, що «готовий назвати кожного з них поіменно, якщо буде потрібно».

Він також додав, що деякі вимоги Томосу про автокефалію для України не підходять церкві і з його положеннями можна погодитися.

Філарет підкреслив, що приймає Томос, але тільки в тій частині, де українську церкву називають автокефальною.

«Ми приймаємо Томос і дякуємо йому. Але ми приймаємо ту частину, де нас визнають автокефальною церквою. Але там написано, що ми, наприклад, не можемо дбати про наших українців за кордоном. Я проти цього, і українці проти», — заявив Філарет.

На думку патріарха, така ситуація склалася, бо «Томос нам показали і дали вже після Собору, ми не знали, що там написано».

Нагадаємо, синод ПЦУ пройшов 24 травня. У ньому брали участь 12 архієреїв Православної церкви України, які обговорили внутрішньоцерковні справи і запевнили Епіфанія у своїй вірності.

Повідомлялося також, що Філарет відмовляється виконувати Томос, в якому священнослужителям ПЦУ забороняється варити миро і самостійно вирішувати питання всередині церкви.

Схожі новини