Передплата 2024 ВЗ

«Між Росією і Україною немає жодних збройних конфліктів»: у Кремлі відреагували на заяву АП Зеленського про мирні переговори

  • 22.05.2019, 15:10
  • 849

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відреагував на заяву адміністрації президента Володимира Зеленського про мирні переговори з Росією.

Про це пишуть російські ЗМІ, передає телеканал «Прямий».

«Що значить мирні переговори? Тут треба спочатку відповісти на це питання. Розумієте, між Росією і Україною немає жодних збройних конфліктів. В Україні громадянська війна, ось в чому справа. Тому тут, безумовно, ще ми очікуємо, звичайно, прояснення, так щоб зрозуміти все-таки, про що йде мова «, — сказав Пєсков.

Кремль вважає референдум про відносини з Росією, який пропонує провести київська влада, внутрішньою справою України, передає ТАСС.

При цьому Москва чекає конкретних кроків щодо поліпшення відносин від Києва, але поки не бачить їх.

«Це внутрішня справа України. Звичайно, від Києва ми б очікували конкретні кроки, перш за все, в руслі виконання мінських домовленостей, врегулювання внутрішньоукраїнської проблеми, а також в плані нормалізації двосторонніх відносин з Росією». «Ми чекаємо цих кроків, але поки їх не бачимо», — констатував він.

Крім того, Пєсков знову заговорив про так звані «утиски» російськомовного населення в Україні.

«Ми безумовно хотіли б, щоб в Україні забезпечувалися права національних меншин. Ми знаємо, скільки людей говорять російською мовою на Україні, і, звичайно, ми все-таки воліли б бачити, щоб права цих людей були забезпечені. Зараз, на жаль, про це говорити не доводиться», — сказав Пєсков журналістам.

Нагадаємо, раніше глава Адміністрації президента України Андрій Богдан заявив, що кінцеве рішення переговорів з Російською Федерацією з найбільш болючих питань може бути винесене на всеукраїнський референдум.

Схожі новини