Передплата 2024 «Добра кухня»

Найближчого соратника Лукашенка затримали за роботу на ФСБ РФ

Андрій Втюрін протягом останніх 25 років входив у найближче коло спілкування Лукашенка і був вхожий в сім’ю білоруського лідера.

Колишнього заступника держсекретаря Ради безпеки Білорусі Андрія Втюріна затримали за діяльність в інтересах ФСБ і Федеральної служби охорони Росії.

Про це повідомляє «Росбалт» з посиланням на джерело в білоруських силових структурах.

«Андрія Втюріна затримали за неодноразові і численні сливи інформації російським ФСБ і ФСО. Він не шпигун в звичайному сенсі, його зв'язки дісталися йому в спадок з минулого. Він сам росіянин, навчався, працював, дружив з колегами з російських спецслужб. У ситуації, коли в наявності великий конфлікт між Москвою і Мінськом, подібна поведінка для людини з найближчого оточення Лукашенка — неприпустима. Ось його і прибрали», — розповіло джерело в білоруських силових структурах.

Інше джерело розповіло, що Втюрін протягом останніх 25 років входив у найближче коло спілкування Лукашенка і був вхожий в сім'ю білоруського лідера.

«Аж до того, що молодший син президента, Коля, буквально зростав на руках у татового охоронця», — зазначив співрозмовник видання.

1 травня Мінськ оприлюднив указ Лукашенка від 24 квітня, яким він звільнив Втюріна від посади заступника держсекретаря Ради безпеки республіки за «скоєння вчинків, що дискредитують звання військовослужбовця». За день до цього повідомлялося про затримання силовика співробітниками КДБ за хабар у великому розмірі.

Варто відзначити, що Втюрін неодноразово включався білоруськими журналістами в рейтинги найвпливовіших людей в Білорусі. До переходу в Радбез в 2014 році він протягом семи років очолював Службу безпеки президента республіки, куди потрапив у 1995 році, тобто через рік після початку президентства Лукашенка.

Схожі новини