Передплата 2024 «Добра кухня»

Соратник одіозного Портнова став «неформальним» представником Зеленського в Раді — ЗМІ

Заступник голови депутатської групи «Відродження» Валерій Писаренко, який є давнім і близьким соратником утікача, екс-заступника глави Адміністрації президента Януковича Андрія Портнова, взяв на себе роль неформального представника Володимира Зеленськогоу Верховній Раді.

Про це повідомляє сайт LB.ua.

18 квітня у парламенті відбулася закрита нарада напередодні пленарного тижня Верховної Ради, пише видання.

«Несподівано для всіх товариш Писаренко такий гордо встає і повідомляє, що відразу після виборів президента в парламенті з'явиться представник нового президента, з яким доведеться про все домовлятися. І дав зрозуміти, що цей представник — він сам», — переказують мову Писаренка відразу два учасники наради.

Писаренко почав кар'єру нардепа у 2006 році з обрання від партії «Батьківщина», членом якої тоді був Портнов.

Тоді Портнов створив свою неформальну групу, куди крім Писаренко входили ще кілька депутатів, нагадує ЗМІ.

У 2009 році вся «група Портнова» переходить з БЮТ до фракції Партії регіонів. У 2011 році Портнов стає заступником глави Адміністрації президента Януковича і займається «питаннями судоустрою».

У 2012 році Писаренко знову обирається до парламенту по харківському округу № 168. Саме з того часу він почав з'являтися на публіці разом з мером Харкова Геннадієм Кернесом. Він був безпартійним, але часто голосував в унісон з владою. Зокрема, за так звані «диктаторські закони».

До сценарію розпуску парламенту за інформацією журналістів має стосунок Портнов.

Він нібито допомагав готувати проект президентського указу про розпуск парламенту. Також він обіцяв повернутися в Україну в разі обрання Зеленського.

«Я вважаю, що він один з кращих юристів країни, який ще точно дуже багато може зробити для нашої держави. Гарного і потрібного. У нього позиція називається «Портнов», — заявив Писаренко.

«Є підстави для розпуску парламенту. До сьогоднішнього дня ніхто не може домогтися підтвердження існування коаліції і якщо там навіть математично подивитися, то після виходу сил, які спочатку формували більшість, то там кількість депутатів менше 226», — також заявив нардеп.

Співрозмовник у керівництві штабу кандидата Зеленського на прохання прокоментувати інформацію про можливу роль Писаренка, як представника в парламенті, відреагував нервово. Роздратовано відзначаючи, що «це, швидше за все, ініціатива самого Писаренка».

Схожі новини