Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Прибрали дев’ять імен: Євросоюз несподівано змінив санкційний список Росії

  • 13.04.2019, 15:55
  • 823

Європейський Союз викреслив з антиросійського санкційного списку дев’ять українців, які входили в оточення екс-президента Віктора Януковича.

Про це пише «Обозреватель».

Як повідомляє Welt з посиланням на внутрішні документи Європейської зовнішньополітичної служби (EAD), причиною такого рішення стало те, що доказів їхньої причетності до подій в Україні виявилося недостатньо.

При цьому імена виключених з переліку осіб не розкривають.

Як наголошується, наразі до списку санкцій ЄС включені 170 чоловік і 44 організації, які, з точки зору Брюсселя, своїми діями підривали територіальну цілісність України і сприяли загостренню війни на Донбасі.

Водночас посол України в Королівстві Бельгія, представник України при ЄС та Європейському Співтоваристві з атомної енергії Микола Точицький у Twitter пояснив, що у публікації Die Welt йдеться про санкції, зняті з оточення екс-президента України Віктора Януковича, протягом попередніх років, передає УНІАН.

«Чергова спроба пошуку гарячої новини там, де її немає. Ніяких рішень цими днями про зняття санкцій з колишніх українських посадовців ЄС не приймав і не готується приймати. В Die Welt йдеться про санкції, зняті протягом попередніх років», — написав він.

Він нагадав, що навпаки ЄС значно доповнив санкційні списки.

«Через агресію РФ завдяки роботі керівництва держави з лідерами ЄС протягом цих років суттєво розширено економічні, „кримські“ і персональні санкції, введені за псевдовибори на окупованих територіях, будівництво Керченського мосту, нелегальне транспортування турбін Siemens, захоплення українських моряків і злочини РФ», — наголосив Точицький.

Нагадаємо, 15 березня Європейський Союз ввів санкції щодо восьми росіян через напад РФ на українські кораблі і подальший захоплення моряків в Керченській протоці.

Схожі новини