Передплата 2024 «Добра кухня»

Смертна кара за одностатевий секс і відрубування кінцівок за крадіжку

У Брунеї почали жити за законами шаріату.

У Брунеї «реформували» кримінальний кодекс за законами шаріату. Попри те, що у більшості країн відреагували на таку реформу різкою критикою і вимогою негайно відмінити її, у Брунеї вважають, що зробили все правильно.

Жити за законами шаріату у султанаті Брунею почали з 3 квітня цього року. Зміни у законодавстві за ініціативи султана Брунею Хассанала Болкіаха були прийняті ще 2014 року, однак лише тепер вступили у силу. Зі вступом у силу нових законів Бруней став першою країною у Південно-Східній Азії, де закони шаріату почали діяти на національному рівні.

На критику султан Болкіах не реагує ніяк. А необхідність запровадження цього закону пояснює тим, що він йде від Аллаха і «може гарантувати справедливість та благополуччя для всіх».

Тож, за якими правилами тепер житиме невелика, багата на нафту 400-тисячна країна? За подружню зраду передбачена смертна кара через забиття камінням. Смертна кара чекає і за гомосексуальні стосунки, а також анальний секс між жінкою і чоловіком, якщо вони не є подружжям.

Передбачено 100 ударів батогом і ув’язнення терміном на рік за позашлюбний секс. Ампутацію кінцівок за крадіжку (для осіб, яким виповнилося 15 років).

Виконують вирок при свідках-мусульманах. А щоб звинуватити когось, достатньо свідчень чотирьох мусульман.
Каратимуть і за інші злочини. Скажімо, за пропаганду інших релігій, окрім ісламу, або сумніву у релігійному авторитеті держави, «світить» штраф і позбавлення волі терміном на п’ять років.

Схожі новини