Передплата 2024 «Добрий господар»

Масштабна пожежа спалахнула у приватному секторі в Києві: горіло кілька будинків

  • 08.04.2019, 08:14
  • 480

Масштабну пожежу площею 600 кв. м. у приватному секторі по вул. Гомельській, 30, у Подільському районі Києва було ліквідовано о 3:12.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Головне управління ДСНС України у Києві.

Під час гасіння пожежі загиблих та травмованих не має.

7 квітня о 23:06 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу на вул. Гомельській, 30, що у Подільському районі.

По прибуттю на місце події перших пожежно-рятувальних підрозділів було встановлено, що на прибудинковій території горить сміття, трав'яний настил та дерева на площі 200 кв. м з розповсюдженням вогню на одноповерховий житловий будинок та гараж.

Під час гасіння пожежі в одній із допоміжних господарських споруд вибухнуло декілька газових балонів. Вибухи було чутно у радіусі кількох кілометрів.

У результаті вибуху та через щільну забудову приватної ділянки, площа пожежі значно збільшилась. Під час гасіння пожежі рятувальники винесли на безпечну відстань 1 кисневий балон та 4 каністри з бензином (3 з яких були порожніми).

Гасіння пожежі ускладнювалось великим захаращенням території приватної ділянки горючими матеріалами.

Також, найближчі пожежні гідранти були із слабким тиском води, що ускладнювало водопостачання, тож вогнеборцям доводилось прокладати магістральні лінії великою протяжністю.

Вже 8 квітня о 01:43 пожежу площею 600 кв. м було локалізовано, а о 03:12 — ліквідовано.

Фото: ДСНС

В результаті пожежі знищено дерев’яний сарай, дерев’яну прибудову, літню кухню та одноповерховий житловий будинок. Завдяки злагодженим та скоординованим діям вогнеборців вдалося попередити подальше поширення полум’я на поруч розташовані приватні житлові будинки з допоміжними спорудами.

На місці події працювало 11 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 43 чоловіка особового складу Головного управління ДСНС України у м. Києві.

Причина пожежі та збиток з’ясовується.

Схожі новини