Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

HBO опублікував моторошний трейлер американського серіалу «Чорнобиль»

  • 29.03.2019, 09:58
  • 573

Американський телеканал HBO опублікував трейлер міні-серіалу «Чорнобиль», який вийде на екрани 6 травня.

У ролику, який триває дві з половиною хвилини, показують пожежу на Чорнобильській АЕС, засідання уряду, на якому обговорюють аварію, евакуацію мешканців з зони лиха, страждання заражених радіацією людей, пише ТСН.

«26 квітня 1986 року Чорнобильська атомна електростанція в Україні, Радянський Союз пережила масштабний вибух, який випустив радіоактивні матеріали по Білорусі, Росії та Україні, а також по Скандинавії та Західній Європі. „Чорнобиль“ показує історію аварії 1986 року, одну з найстрашніших техногенних катастроф в історії, і жертви, зроблені для порятунку Європи від неймовірної катастрофи. Прем'єра „Чорнобиля“ — 6 травня на HBO», — йдеться в описі до трейлеру.

У міні-серіалі «Чорнобиль» показують реальних людей, які пережили аварію. Зокрема, Людмилу Ігнатенко, вагітну жінку, чоловік якої помер після гасіння пожежі на ЧАЕС; Бориса Щербину — голову урядової комісії, який намагався знайти причину аварії та ліквідувати наслідки; директора ЧАЕС Віктора Брюханова, інженерів Миколи Фоміна та Анатолія Дятлова, яких визнали винними в трагедії.

У міні-серіалі паралельно показують видуману історію фізика Уляни Хомюк, яка веде власне розслідування причин трагедії.

«Чорнобиль» — спільний проект HBO та Sky Television. Всього в драматичному серіалі 5 серій. Серіал знімали у Литві (у містах Вільнюс та Каунас) та Києві. Сценарій писав американець Крейг Мезін («Без відчуттів», «Дуже страшне кіно-3» та 4, «Ангели Чарлі», «Похмілля у Вегасі-2» і 3). Режисер «Чорнобиля» — швед Юхан Ренк (серіали «Ходячі мерці» та «Пуститися берега»).