Передплата 2024 «Добра кухня»

ЗМІ дізнались ім’я жінки, якій оголосили підозру за мільйонні пожертви «Батьківщині»

  • 26.03.2019, 17:26
  • 850

Підозру за анонімне фінансування партії «Батьківщина» оголосили киянці Анастасії Гребенюк, матір якої працює у «ПриватБанку».

Про це повідомляє Bihus.info з посиланням на власні джерела.

«Найвірогідніше, що її матір’ю є Катерина Ярова, яка, в свою чергу, керує відділенням „ПриватБанку“ у селищі Саврань на Одещині», — зазначають журналісти.

Саврань фігурує в їхньому розслідуванні як одна і лідерів за внесками на рахунок «Батьківщини».

На Фейсбук-сторінці підозрюваної Гребенюк є спільні фото з іншими фігурантами розслідування журналістів, зокрема з Владиславом Коречним.

Останній у 2018-му нібито віддав «Батьківщині» понад мільйон гривень, але до цього шукав роботу охоронцем в Києві.

В друзях у Гребенюк є і тітка Коречного — Наталія Зубар, яка попри те, що працює касиркою супермаркету, за документами перерахувала «Батьківщині» майже 1.5 мільйони гривень.

Зубар фігурує в розслідуванні журналістів не лише в якості «внескодавця», але й як бенефіціар ряду приватних компаній, які виводять на одного з фігурантів так званої «газової справи» нардепа-втікача Олександра Онищенка.

«Гребенюк підозрюють в порушенні порядку фінансування політичної партії. Нині силовики вирішують питання щодо оголошення підозри і Катерині Яровій», — додають журналісти.

Нагадаємо, 25 березня прокуратура і СБУ повідомили про підозру жінці, яка анонімно внесла на рахунки партії «Батьківщина» понад 2,2 мільйона гривень.

Раніше стало відомо, що мільйони гривень на діяльність «Батьківщини» нібито жертвують прості громадяни України, а деякі навіть не здогадуються про це.