Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Різкі зміни погоди та здоров’я: лікар порадив, як полегшити погане самопочуття

  • 12.03.2019, 14:50
  • 839

Для зменшення впливу різких погодних змін на самопочуття людини людям із хронічними захворюваннями слід контролювати артеріальний тиск, вести здоровий спосіб життя, більше часу проводити на свіжому повітрі і висипатися.

Про це повідомив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка, пише УНН.

«Людям із хронічними захворюваннями в періоди різкої зміни погоди слід більш ретельно контролювати свій артеріальний тиск, приймати препарати вчасно, звертатися до лікаря у разі погіршення самопочуття. Для всіх поради — вести більш здоровий спосіб життя — у першу чергу, звернути увагу на повноцінний сон, щоб людина повноцінно висипалась, щоб перебувала на свіжому повітрі й регулярно провітрювала приміщення», — зазначив медик.

За його словами, погода не повинна забирати у людини доступ до свіжого повітря. Крім того, на його думку, люди з хронічними хворобами також мають більше рухатися — навіть якщо це буде звичайна хода, а не повноцінні заняття спортом.

Крім того, за порадою лікаря, під час змін погоди слід звернути увагу на більш якісне і повноцінне харчування, збільшивши кількість овочів і фруктів у раціоні, які мають складати половину денного раціону. Крім того, лікар нагадав, що у такі періоди особливо людям із хронічними захворюваннями слід відмовитися від вживання алкоголю і паління цигарок.

Нагадаємо, сьогодні в Україні з 8 ранку фіксуються магнітні збудження, близькі до магнітної бурі першого рівня G1.