Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Афон ухвалив «компромісне» рішення щодо ПЦУ, — ЗМІ

  • 06.03.2019, 08:11
  • 701

Чергове засідання священного кінота Святої гори Афон вирішило питання паломництв представників кліру Православної церкви України до цієї святині. При обговоренні думки учасників зібрання розділилися.

Про це повідомляє Царьград із посиланням на власні джерела в кіноті, передає ТСН.

Категоричне неприйняття ПЦУ задекларували делегати російського Свято-Пантелеймонівського монастиря. Однак їх риторика лишилася чужою для більшості учасників обговорення. Представники грецьких монастирів Велика Лавра, Іверон, Кутлумуш і Новий Есфігмен висловилися за якомога тісніші взаємини з українською церквою.

Оскільки спільної думки досягти не вдалося, кінот ухвалив компромісне рішення, суть якого полягає в тому, що паломників із ПЦУ пускатимуть на Афон за наявності в них рекомендаційних листів від Константинопольського патріарха, а кінот не буде підтверджувати їх своїми рекомендаційними листами. Це абсолютно відповідає існуючій практиці візитів представників кліру помісних церков на Святу гору. Водночас кожен афонський монастир зберігатиме право на власне ставлення до таких паломницьких груп, і надавати чи ні гостям можливість відправляти богослужіння у своїх стінах.

Схожі новини