Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Синоптик попередила про раптову зміну погоди в Україні

  • 07.02.2019, 20:59
  • 850

Вже у п’ятницю, 8 лютого, а також на найближчих вихідних в Україні очікується істотна зміна погодних умов.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook синоптик Наталка Діденко.

Синоптик повідомила, що атмосферний фронт, прихід якого анонсували метеопрогнози, до України не дійде, а замість нього прийде антициклон, який принесе з собою сонячну погоду.

«Погода змінюється, як вітер навесні. Ще вчора всі сумували під сірими хмарами, сьогодні сонечко освітило навіть далекі куточки в будинку і відразу стало видно, з якого місця починати велике весняне прибирання. Ще вчора атмосферний фронт погрожував на вихідні Україні дощем і мокрим снігом, а сьогодні він, підібгавши хвіст, розчиниться над Польщею. 8 лютого в Україні антициклон з романтичним ім'ям Chloe організовує суху погоду з мінливою хмарністю», — написала Діденко.

Вона зазначила, що зниження температури повітря все-таки буде, але при цьому буде сонячно і сухо в більшості областей України.

«Від прогнозу похолодання не відмовляюся, але що нам якісь нічні 1−6 градусів, місцями навіть -5 -10 градусів, коли вдень ​​буде світити сонце? І до речі, п'ятничний день буде досить теплим, 0 +3 градуси, на Закарпатті та на крайньому півдні +2 +6 градусів. У Криму та Приазов'ї може насупитися і піти дощ», — написала Діденко.

Згідно з її прогнозум, у столиці 8 лютого сухо і сонячно, низька температура повітря очікується тільки вночі.

«У Києві 8 лютого сухо, сонячно, вночі холодно, до -6 градусів, вдень очікується близько нуля. На дорогах буде слизько, а з дахів буде капати вода і звисати бурульки — обережно!», — попередила синоптик.

«Субота та неділя обіцяють також бути сухими і привітними до нас. Нічний мороз на вихідних посилиться, але вже вдень 10 лютого в Україні південні потоки принесуть чергове потепління», — пообіцяла Діденко.

Схожі новини