Передплата 2024 ВЗ

Рада підтримала перейменування Дніпропетровської області

  • 07.02.2019, 14:50
  • 952

Парламентарі підтримали законопроект про внесення змін до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області у Січославську 9310-І. Рішення підтримали 240 народних депутатів.

Про це повідомляє УНН.

Народні депутати проголосували за включення до порядку денного Ради законопроекту щодо внесення змін в Конституцію і направлення законопроекту на розгляд КСУ про перейменування Дніпропетровської області у Січославську.

Як зазначили автори документу, назва Дніпропетровської області містить згадку про Григорія Петровського (1878 — 1958) — партійного, більшовицького та радянського діяча, керівника революційного руху та голови ЦВК УРСР, одного з організаторів Голодомору 1932 — 33 років та чільного діяча тоталітарного комуністичного режиму в Україні, а отже, належить до символіки комуністичного тоталітарного режиму, використання якої на всій території України заборонено.

Нагадаємо, наприкінці січня у Верховній Раді України зареєстровані дві постанови, якими парламенту пропонують внести до порядку денного та направити на розгляд до Конституційного суду законопроекти № 9310 та № 9310−1 щодо перейменування Дніпропетровської області.

Схожі новини