Передплата 2024 ВЗ

Трамп не виключає військової інтервенції у Венесуелу

  • 03.02.2019, 20:11
  • 453

Президент США Дональд Трамп в інтерв’ю телеканалу CBS заявив, що не виключає можливості застосування Збройних сил США в Венесуелі.

Як повідомляє ТСН, про це у неділю, 3 лютого, пише The Hill.

Журналістка поставила Трампу запитання: «Що змусило б вас використовувати американських військових в Венесуелі? Який інтерес національної безпеки?».

Трамп відповів, що не виключає такого варіанту.

«Я не хочу говорити це… Але, безумовно, це одна з опцій», — відповів Трамп.

Крім того, за його словами, президент Венесуели Ніколас Мадуро пропонував йому зустрітися «кілька місяців тому», і Трамп відхилив цю пропозицію.

«Я вирішив у той час, „ні“, тому що так багато дійсно жахливих речей відбувається у Венесуелі, коли ви дивитеся на цю країну. Це була найбагатша країна в тій частині світу… А зараз дивишся на бідність, і дивишся на тугу, і дивишся на злочини, і дивишся на все, що відбувається», — додав він.

Нагадаємо, 23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Ніколаса Мадуро. Лідер опозиційної Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе президентом країни. Національна асамблея своєю чергою оголосила Гуайдо виконувачем обов'язків президента країни.

Білий дім оголосив, що президент США Дональд Трамп уже офіційно визнав його легітимним керівником Венесуели. Про визнання Гуайдо легітимним лідером Венесуели заявили Бразилія, Парагвай, Колумбія, Перу, Чилі та Канада. Також Хуана Гуйадо підтримала Організація американських держав.

Схожі новини