Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ліки і харчові добавки: США нададуть гуманітарну допомогу Венесуелі

  • 02.02.2019, 12:11
  • 417

США відправлять до Венесуели гуманітарну допомогу.

Про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, передає «112 Україна».

«Відповідно до прохання тимчасового президента Хуана Гуайдо і після консультацій зі своїми офіційними особами, США будуть мобілізовувати і транспортувати гуманітарну допомогу — ліки, хірургічні приладдя і харчові добавки для населення Венесуели», — написав Болтон.

Нагадаємо, в травні минулого року у Венесуелі пройшли президентські вибори. За даними центрвиборчкому, за чинного президента Мадуро проголосувало 68% виборців, за його найближчого суперника, лідера партії «Прогресивний авангард» Анрі Фалькона — втричі менше.

Опозиція заявила, що в ході голосування було зафіксовано численні порушення, але 10 січня поточного року Мадуро приніс присягу президента. Вибори не визнали більшість країн Заходу і Латинської Америки. Пізніше Національна асамблея Венесуели визнала Ніколаса Мадуро узурпатором.

23 січня лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом і його було приведено до присяги. Його потримали багато країн, включаючи США і Велику Британію.

При цьому крім політичних гойдалок, у Венесуелі вистачає й інших серйозних проблем: в 2016 році країну накрила енергетична криза, в 2017-му стався дефолт, в 2018 році рівень інфляції досяг 82 766% у річному обчисленні. Виробництво нафти впало у півтора рази, ціни зростають шаленими темпами, а національна валюта болівар продовжує стрімко знецінюватися, спостерігається дефіцит продовольства. За різними оцінками, Венесуелу вже покинуло 2−4 млн осіб.

Схожі новини