Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Винесення вироку Манафорту відклали через брехню

  • 29.01.2019, 09:11
  • 525

Вирок колишньому керівникові передвиборної кампанії Днальда Трампа і політтехнологу «Партії регіонів» Полу Манафорту за банківське і податкове шахрайство був відкладений на невизначений термін через твердження, що він збрехав слідству.

Про це пише УП із посиланням на Bloomberg.

Прокурори спеціального прокурора Роберта Мюллера, який розслідує втручання РФ у вибори в США, звинуватили Манафорта в порушенні угоди про співпрацю, яку він уклав з ними у вересні. Щодо цього питання на 4 лютого призначено закрите слухання в суді штату Вашингтон.

«Оскільки видається, що вирішення поточного спору щодо звинувачення підсудного в окрузі Колумбія може мати деякий вплив на рішення про винесення вироку у цій справі, розумно і доцільно відкласти винесення вироку у цій справі до вирішення спору у справі у Вашингтоні», — заявив окружний суддя.

Вирок у справі, яку розглядав суд в Вірджинії, був призначений на 8 лютого.

Нагадуємо, у серпні журі присяжних визнало Манафорта винним у 8 з 18 пунктів звинувачення, включаючи податкові махінації, порушення банківського законодавства і приховування рахунків в іноземних банках.

Окружний суддя США призначив дату вироку для Пола Манафорта на 8 лютого 2019 року. Суд планує винести вирок щодо Манафорта в рамках першого судового процесу, де його звинувачують у банківському шахрайстві і ухиленні від сплати податків.

Спеціальний радник ФБР, який розслідує справу про ймовірну змову Трампа з Росією, Роберт Мюллер заявив, що Манафорт збрехав федеральним слідчим про співпрацю з Костянтином Килимником і контакти з чиновниками адміністрації Трампа.

Команда Мюллера виявила, що Килимник підтримував зв'язок з російською розвідкою під час президентської кампанії 2016 року. Сам Килимник це заперечує.

Раніше в інтерв'ю «Радіо Свобода» Килимник розповів, як працював на Пола Манафорта в Україні та США і заявив, що не пов'язаний з ГРУ РФ.

У розслідуванні Мюллера Килимника називають «колишнім російським розвідником», позначаючи в матеріалах справи як «Особа А» і не оприлюднюючи більше ніяких деталей.

Згідно з опублікованими даними, Килимник працював з Манафортом і керував його київським офісом з 2005 до 2015 рр., а також «бачив, як Манафорт працював в різних країнах». Про які конкретно країни йдеться, він не уточнив, зазначивши, що вони знаходяться «в Європі і Африці».

Через технічну помилку команди захисників Манафорта, стало відомо, що, серед іншого, його підозрюють в обговоренні з Килимником «мирного плану"щодо України.

Пізніше повідомлялось, що Мюллер з’ясовує, чи намагався хтось з українців, які відвідали інавгурацію Дональда Трампа, запропонувати новій адміністрації «мирні» плани та інші угоди, що збігаються з інтересами Москви.

Схожі новини