Передплата 2024 «Добрий господар»

Бойовий корабель Північного флоту Росії зайшов до окупованого Севастополь

  • 10.01.2019, 19:41
  • 750

У окупований Севастополь прибув великий протичовновий корабель (ВПК) Північного флоту «Сєвєроморськ».

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на прес-службу Міноборони Р Ф.

Зазначається, що мета візиту — поповнення запасів, відпочинок екіпажу і планове технічне обслуговування після виконання завдань далекого походу.

За даними російського відомства весь період перебування в зоні відповідальності Чорноморського флоту екіпаж корабля буде перебувати під управлінням ЧФ.

Нагадаємо, 9 січня у Чорне море увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ.

25 листопада російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили українські катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку.

Російські суди у Криму заарештували 24 українських військових. Троє з них під час атаки росіян зазнали поранень. Під арештом усі вони перебуватимуть до 25 січня 2019 року.

Пізніше адвокат Ілля Новіков повідомив, що під час акту агресії у Керченській протоці російські прикордонники обстріляли українські судна з великокаліберної гармати, витративши близько 1200 снарядів.

Президент України Петро Порошенко заявив, що у Росії — небезпечна кількість кораблів у Чорному морі, що може загрожувати країнам-членам НАТО — Румунії, Болгарії та Туреччини.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що НАТО уважно моніторить ситуацію у Чорному морі і збільшує свою військову присутність в регіоні.

7 січня десантний корабель 6-го флоту ВМС США USS FortMcHenry (LSD 43) увійшов у Чорне море. Пізніше стало відомо, що в Чорне море планує зайти військовий корабель Нідерландів, який очолив одну з постійних

Схожі новини