Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ще кілька громад з Московського патріархату приєднались до Православної церкви України

  • 31.12.2018, 13:37
  • 596

Церковна громада с. Непедівка Козятинського району Вінницької області та 2 релігійні громади с. Бокиївка Волочиського району Хмельницької області ухвалили рішення про перехід до Православної церкви України.

Як повідомляє «Українська правда» із посиланням на прес-службу Вінницької єпархії ПЦУ, рішення про перехід громада с. Непедівка ухвалила під час зборів 30 грудня.

«Після обговорення і обміну думками відбулося голосування. Усі парафіяни разом із настоятелем протоієреєм Віктором Боднарем одноголосно обрали Помісну Православну Церкву України», — йдеться у повідомленні.

За словами митрополита Анатолія Махоти, «дві релігійні громади в с. Бокиївка, Волочиського району (колишні УПЦ КП „Різдва Божої Матері“ та УПЦ МП ікони Божої Матері „Призрі на смирення“) вирішили об'єднатися в одну, та належати до Хмельницької єпархії ПЦУ».

«Священиком своїм вирішили залишити прот. Володимира Биха, багаторічного священика Київського Патріархату. Священник М П село залишив та передав ключи від храму об'єднаній громаді», — розповів він.

Схожі новини