Передплата 2024 «Добра кухня»

«Хороших новин не чекаю», — Сенцов написав листа російським журналістам

  • 29.12.2018, 18:16
  • 521

Український режисер, політв’язень, Олег Сенцов написав листа редакції російського видання «Новая Газета» у відповідь на їхній лист.

Він, зокрема, подякував за підтримку та за роботу видання, повідомляє Громадське.

«Вся ваша редакція для мене герої, як матроси на картонному кораблику, який все ніяк не може потонути, нам всім на радість!», — зазначив Сенцов.

У листі політв’язень зазначив, що в нього все в порядку, і зі здоров’ям, і загалом.

«Вранці я коротко дивлюся „Росію 24“, щоб бути трохи в курсі того, що відбувається. А неділями я насолоджуюся дві години Кисельовим. Тут немає театру, тому я ходжу на Кисельова!)) … А щойно я закінчив перегляд телепередачі „Путін спілкується з журналістами“. Вона зазвичай проходить цікавіше, ніж те, що виходить в кінці весни: „Путін спілкується зі своїм народом“. З цього випуску запам’яталося: „Підніміть Крим. Опустіть Кавказ“, „де Путін“ і „щодо моїх кухарів“. Нормальних питань було три, включно з тим, що від Азара. Ні на один, як правило, не дав прямої відповіді, крім того, що в системі ФСВП (Федеральної служби відбування покарань — ред.) все нормально і міняти нічого не треба. У всіх зеків забилося серце, коли це питання було поставлене, і жорстоке розчарування, коли була дана відповідь», — розповів Сенцов про свої будні.

«Так що хороших новин я не чекаю, ні в загальному, ні для себе персонально. Але це не означає, що я збираюся здаватися, розчаровуватися або про щось шкодувати. Вірю я, як і раніше, тільки в себе. Може, це і цинічно, зате чесно і надійно», — додав режисер.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній надалі перебуває у колонії у місті Шахти Ростовської області.

Схожі новини