Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У храмі Нідерландів понад 1400 годин проводять службу, щоб врятувати вірменську сім’ю від депортації

  • 25.12.2018, 19:17
  • 618

У храмі Гааги з 26 жовтня безперервно триває церковна служба.

Таким способом уже понад 1400 годин поспіль служителі допомагають вірменській сім'ї уникнути депортації. Відповідно до законодавства Нідерландів, поліцейським не дозволяється входити в храм під час богослужіння, повідомляє Громадське.

За цей час у службі взяли участь сотні пасторів і волонтерів. Аксель Віке з церкви Бетель та громадського центру в Гаазі розповів, що служба стала чимось на кшталт «паломництва» для людей у​ Нідерландах.

Вірменська сім’я Тамразян живе у Нідерландах майже дев’ять років. П’ятеро членів сім’ї сховалися в церкві 25 жовтня 2018 року після того, як влада Нідерландів відхилила їхній запит про надання політичного притулку.

Міністр міграції Нідерландів Марк Харберс наразі відмовився використовувати свої повноваження, щоб втрутитися і дозволити сім’ї залишитися.

Минулого тижня церква заявила, що розчарована бездіяльністю міністра і пообіцяла продовжити службу.

«Незадовго до Різдва, коли ми возвеличуємо милосердя і людяність, ми відчуваємо себе ще сильнішими, аби нести відповідальність за сім’ю Тамразян», — сказав голова протестантської церкви в Гаазі, отець Тео Хеттема.

За його словами, церква надала міністрові «великий файл з новою інформацією», щоб переконати його у справі цієї сім’ї.

Найстаріша дочка сім’ї Тамразян — 21-річна Хайарпі — написала у Twitter, що її підбадьорює повна відвідуваність церкви.

Схожі новини