Передплата 2024 ВЗ

У загонича звірів на полюванні зрикошетила картеч

Ледь не сталося трагедії під час суботнього полювання на території Лотатницького лісництва, що у Стрийському районі на Львівщині. Стріляючи по дикому звіру один з полювальників влучив у свого напарника.

«НП» сталася на перед 10-ю ранку, коли група із 15 мисливців полювала на козулю європейську. Один з мисливців віком 31 рік, який «стояв на номері», зарядив свою рушницю ТОЗ-12 картеччю, яка категорично заборонена при добуванні копитного звіра (можна стріляти лише кулями). Кругла, як горох, картечина зрикошетила (чи то від дерева, чи то від снігу) і по дотичній поцілила у 24-річного загонича, який (теж порушуючи правила) знаходився неподалік. Дробинка картечі через шапку зірвала шкіру на голові хлопця. Його госпіталізували, загроз життю немає. Поза тим, цим випадком займається прокуратура, проводиться досудове розслідування.

«Така поведінка на полюванні недопустима! — сказав у розмові з кореспондентом „Високого Замку“ головний мисливствознавець Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Бурмас. - Всі, хто бере до рук зброю, щоб добувати дикого звіра, повинні неухильно дотримуватися правил безпеки на полюванні. Адже вони написані кров’ю».

Схожі новини