Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Перше півріччя 2019 року — це останнє півріччя, коли область займається вивезенням сміття зі Львова

Схоже, між Львівською міською радою і Львівською ОДА знову починається «сміттєва війна». 1 липня 2019 року завершується дія угоди між Львівською міськрадою та Львівською ОДА щодо вивезення сміття зі Львова.

Відповідно у щойно затвердженому Львівською обласною радою бюджеті-2019 закладено суму субвенції з міського бюджету обласному бюджету на заходи з утилізації ТПВ зі Львова рівно на півроку — 150 мільйонів гривень. Хоча у проекті обласного бюджету спочатку стояла цифра 300 мільйонів грн. Цю суму зменшили під час обговорення бюджету на пропозицію голови Львівської облради Олександра Ганущина. Натомість у міському бюджеті, який прийняли ще 29 листопада, сума у 300 мільйонів закладена на цілий рік.

Як заявив Олександр Ганущин на брифінгу після прийняття обласного бюджету, «перше півріччя 2019 року — це останнє півріччя, коли область займається вивезенням сміття, що є прямими повноваженнями міського голови Андрія Садового і виконавчого комітету Львівської міської ради. Відтак, вважаю, міському голові Львова та виконавчому комітету треба готуватися до здійснення безпосередньо своїх обов’язків, а не займатися виборчою кампанією, як ми зараз це усі разом фіксуємо».

Під час обговорення бюджету на сесії зробили висновок — Львівська міська рада не збирається займатися вивезенням сміття у 2019 році. Як повідомив керівник департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, «на жаль, Львівська міськрада не планує займатися господаркою, тому закладено річний обсяг субвенції з міського бюджету — 300 млн. грн».

Нагадаємо, після тривалої «сміттєвої блокади» Львова, 29 червня 2017 року Львівська міська рада надала Львівській ОДА повноваження щодо вирішення питань збирання, зберігання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів. Термін цього «сміттєвого меморандуму» був рівно два роки — до 30 червня 2019 року.

Тож яким чином у мерії збираються вирішувати питання вивезення ТПВ після 1 липня 2019 року, коли Львівська ОДА складе з себе «сміттєві повноваження»? У прес-службі Львівської міської ради «ВЗ» пояснили, що до 30 червня 2019 року включно діють умови договору, згідно із яким ЛМР делегувала ЛОДА повноваження щодо вивезення ТПВ зі Львова. А ближче до цієї дати у мерії будуть орієнтуватися, яким чином вирішувати це питання.

Схожі новини