Передплата 2024 «Добра кухня»

«Проблеми з нирками та печінкою»: сестра Сенцова розповіла про стан здоров’я політв’язня

  • 01.12.2018, 12:57
  • 426

В українського політв’язня в Росії Олега Сенцова, який на початку жовтня припинив голодування, залишаються проблеми з нирками і печінкою, він ще не зміцнів після тривалого голодування, повідомила його сестра Наталя Каплан.

«Олег поступово вибирається з голодування. Він до кінця ще не зміцнів. Відомо, що у нього залишаються проблеми з нирками і печінкою, і поки що немає ніяких прогнозів, чи зможуть вони відновитися», — сказала вона агентству «Інтерфакс-Україна».

Наталія Каплан також підтвердила, що має намір відвідати церемонію вручення премії Сахарова разом з адвокатом Дмитром Дінзе 12 грудня в Страсбурзі (Франція).

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив українського режисера Олега Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. В РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного співтовариства.

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців,"утримуваних в РФ". Під час голодування медичний персонал колонії підтримував його життя поживними сумішами.

5 жовтня заступник директора ФСВП Росії Валерій Максименко повідомив, що Сенцов припинив голодування, письмово погодившись вживати їжу. Сам засуджений заявляв про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу початку примусового годування. Заяву засудженого поширив його адвокат Дмитро Дінзе. При цьому режисер вважає, що мети голодування не досягнута.


Схожі новини