Передплата 2024 ВЗ

Курсанти інституту ВМС підтримали полонених українських моряків

  • 01.12.2018, 08:58
  • 352

Курсанти Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» записали зворушливе відео задля підтримки побратимів-моряків, захоплених РФ і переправлених з Криму до Москви.

Відеозвернення розміщене на офіційній сторінці Інституту в Facebook.

«Дорогі наші військові побратими! Ми, курсанти та військовослужбовці Інституту Військово-Морських Сил, всім серцем підтримуємо вас і ні на мить не забуваємо про ваш героїчний вчинок, як і вся наша країна. Ви з честю та гідністю служите Батьківщині! Пишаємось вашою мужністю та витримкою! Ми впевнені у вашій силі та відданості українському народові та його Збройним силам. Ми зробимо все від нас залежне, аби якнайшвидше звільнити вам з полону агресора. Клянемось разом із вами захищати нашу землю, нашу незалежну Україну. Правда — за нами, а значить — і перемога! Слава Україні» Героям слава", — зазначено у відео зверненні.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Після цього спецпризначенці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь», рейдовий буксир «Яни Капу». На них перебували 24 моряки. Повідомлялося також про шістьох поранених, однак, за уточненими даними, поранено чотирьох затриманих, один з них у важкому стані.

Міністерство юстиції України звернулося до Європейського суду з прав людини для захисту захоплених Росією українських військових моряків.

Заступник міністра юстиції України — Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина заявив, що у відповідь на заяву уряду України щодо захисту прав захоплених Росією моряків, ЄСПЛ зобов'язав РФ надати інформацію щодо захоплення моряків та юридичних підстав їхнього утримання; місця їхнього утримання, спричинених поранень та наданої медичної допомоги. Цю інформацію уряд РФ має надати до наступного понеділка.

Схожі новини