Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мати моряка-заручника і їхня кішка Жульєн чекають господаря вдома

Мати українського моряка Андрія Оприско, якого захопили у Росії, та їхня кішка Жульєн чекають господаря вдома.

У минулому номері «Високого Замку» ми розповідали про зустріч з жителькою села Надітичів Миколаївського району на Львівщині Ольгою Оприско, сина якої Андрія разом з іншими 23 військовими моряками захопили російські силовики. Наш кореспондент згадував, зокрема, про те, що у цієї згорьованої жінки «барахлить» старенький телефон, що у її хаті прохолодно. Реакція на цю репліку не забарилася…

Як стало відомо нам, голова Миколаївської райдержадміністрації Андрій Кос попросив підприємця Богдана Мороза, і той привіз на обійстя пані Ольги приблизно два з половиною кубометри поколених дров. Якщо це безплатне паливо матері моряка сподобається, їй привезуть його ще.

За дорученням керівника району, у четвер під вечір до Ольги Василівни мав прийти телемайстер, щоб встановити тюнер для перегляду теленовин. До цього часу телевізор пенсіонерки приймав лише один канал, тому їй важко було дізнатися свіжі звістки про долю сина.

Надійшло повідомлення і від Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової. Її представник у західних областях Світлана Семчишин зустрілася з мамою військовополоненого моряка Андрія Оприска, поцікавилася її потребами. Коли у службі омбудсмена дізналися, що жінку підводить старенький телефон, вирішили придбати для неї новий. Через пошту цей апарат з Києва уже надіслали за призначенням.

Сама Ольга Василівна попросила передати коротку записку для сина.

Оля і Андрій — діти нашого бранця. Якщо когось цікавитиме, хто така Жульєн, про яку також йдеться у посланні мами моряка, то це — сіамська кішка, яка у господині на руках. Жульєн подарував пані Олі її син. Разом чекають повернення Андрія додому.