Передплата 2024 «Добра кухня»

На заньківчанській сцені відбудеться благодійна вистава задля лікування актора Олеся Федорченка

2 грудня на сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької відбудеться благодійна моновистава «Момент кохання» за оповіданням Володимира Винниченка у постановці народного артиста України Тараса Жирка.

Виручені кошти підуть на лікування та реабілітацію актора цього театру Олеся Федорченка, який кілька місяців тому потрапив у жахливу ДТП.

На брифінгу генеральний директор театру ім. Марії Заньковецької Андрій Мацяк та колишній заньківчанин, а нині — актор і режисер Київського національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка Тарас Жирко розповіли журналістам про цю подію. «Стан душі заньківчан — бути доброчинцями, — сказав Андрій Мацяк. — Ми допомагали, чим могли нашим хлопцям, які з 2014 року захищають східні кордони України. Коли сталася біда з нашим колегою, актором Олесем Федорченком, відгукнулося багато людей. Ми щиро вдячні міністру культури Євгену Нищукові, Тарасу Жиркові, дирекції і колективу Театру ім. Івана Франка, — адже вистава „Момент кохання“ є надбанням цього театру, — що погодилися відрядити своїх працівників, які приїдуть і обслуговуватимуть виставу. Олесь проявляє неймовірну силу волі, щоб перебороти цю надзвичайно важку ситуацію, в яку він потрапив. Зараз він знаходиться у військовому госпіталі. Зазнавши важкої не лише фізичної, але й психологічної травми, цей хлопець працює над собою і проявляє просто надзвичайну жагу і бажання повернутися на сцену. Великою підтримкою для Олеся є увага його колег, акторів-заньківчан, а також Тараса Жирка, Євгена Нищука… Кошти зараз збираємо на пристрій, який допоможе йому встати на ноги. Переконаний, прийде час і ми оплесками зустрінемо його на сцені нашого театру».

Андрій Мацяк зазначив, що аншлагова кількість квитків на цю виставу вже продана.

Режисер-постановник моновистави «Момент кохання» Тарас Жирко сказав, що хотілося б добру справу робити мовчки, не афішуючи її, але зараз саме той випадок, коли зробити тихо її не можна, бо потрібно, щоб люди долучались. «Наша ідея в тому, щоб люди своєю присутністю допомогли Олесеві вийти з кризи», — сказав Тарас Жирко.

Долучитися до реабілітації Олеся Федорченка можна й іншим чином — перерахувавши кошти на картку його мами Ніни Андріївни Федорченко: 5168 7573 7393 7616