Передплата 2024 «Добрий господар»

У Почаївській лаврі Україну звинуватили в «комуністичних методах боротьби з церквою»

  • 25.11.2018, 13:49
  • 522

Братія Почаївської лаври вважає, що «українська влада використовує комуністичні методи боротьби з православною Церквою».

Про це йдеться у тексті звернення братії Почаївської лаври, опублікованому на сайті.

Зокрема у заяві зазначається, що «нові партійні лідери не пам'ятають уроків історії». Також у Почаєві звинуватили владу у діях, схожих до тих, які були під час комуністичного режиму.

«Риторика влади за 100 років не змінилася: насельники Лаври залишаються для них „помічниками контрреволюції“. Використовуючи підконтрольні засоби масової інформації, чинна влада з кожним днем все більше і більше насаджує цю думку нашому українському народові», — зазначається у заяві.

Щодо «уроків історії», то в лаврі згадали, як в минулому столітті більшовики намагалися створити підконтрольну церкву. Там прирівняли дії Києва до тих, які були понад 100 років тому та назвали їх «спрямованими на знищення чернецтва у західній Україні»

«Змушені констатувати, що українська влада використовує комуністичні методи боротьби з православною Церквою. Влада взяла курс на вилучення майна у Свято-Успенської Почаївської Лаври та передачу її новоствореній церковній організації, а як наслідок — знищення чернецтва на території західної України», — додали в лаврі.

Як писав «ВЗ», комісія Міністерства юстиції з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври за релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра, яка відносить себе до УПЦ МП (її очолює єпископ УПЦ Московського патріархату митрополит Почаївський Володимир (Мороз).

У РПЦ рішення комісії Мін’юсту України назвали «початком масштабного тиску на УПЦ».

А в УПЦ МП заявили, що не підуть з Почаївської Лаври та пригрозили судом.

Схожі новини