Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Київщині у двох школах розпилили газ: евакуйовано 400 учнів

  • 21.11.2018, 19:35
  • 835

Сьогодні на Київщині сталося два факти розпиляння газу у школах. У Білій Церкві обійшлося без евакуації учнів. А школярів міста Васильків в екстреному порядку вивели на вулицю. До медичних закладів зі скаргами на отруєння газом ніхто не звертався.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області.

У місті Біла Церква один з учнів 9-го класу прийшов до школи і приніс з собою балончик без маркування. Коли на перерві почав ним хизуватись, однокласник вихопив його з рук і розпилив перцевий газ.

На щастя, обійшлося без трагедії — провітрили приміщення школи. А батькам двох учнів прийдеться відповідати відповідно до чинного законодавства. Відносно них працівники поліції склали адміністративні матеріали за ст. 184 (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей) КУАП і матеріали будуть передані до суду для прийняття рішення. Дорослим загрожує сплата штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

А учні однієї зі шкіл міста Васильків в екстреному порядку були евакуйовані. На перерві хтось розпорошив газ, саме який — невідомо. Для попередження масового отруєння газом керівництво школи прийняло рішення про евакуацію учнів: 22 класи, а це майже 400 школярів, вивели на свіже повітря.

Наразі на місці події працюють працівники ювенальної превенції поліції Київщини, група реагування патрульної поліції. Поліцейські встановлюють особу, яка розпилила невідому речовину.

Схожі новини