Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Ліхтенштейні помер 106-річний український меценат барон Фальц-Фейн

  • 19.11.2018, 14:12
  • 1 078

У столиці Ліхтенштейну — Вадуці — помер відомий меценат, уродженець Херсонщини, нащадок засновника національного заповідника «Асканія-Нова» барон Едуард фон Фальц-Фейн.

Про це пише Lb.ua із посиланням на громадського діяча Артура Рудзицького. Пізніше інформацію підтвердив опікун загиблого Адольф Хіб.

«Едуард фон Фальц помер. Можу це підтвердити», — сказав він.

Повідомляють, що вранці в суботу, 17 листопада, на віллі барона сталася пожежа. Пожежники, які прибули на місце, виявили Едуарда фон Фальц-Фейна без ознак життя. За словами Хіба, «причини пожежі поки не з'ясовані, цим займається кримінальна поліція».

Коли сталася пожежа, Фальц-Фейн, який уже кілька років був прикутий до ліжка, перебував удома сам.

«Медсестра відвідувала його протягом двох-трьох годин уранці та двох-трьох годин у другій половині дня», — сказав опікун.

Барон Фальц-Фейн мав безліч нагород України: орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня — за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, популяризацію її історичної спадщини і сучасних досягнень, орден князя Ярослава Мудрого V ступеня — за визначний особистий внесок у збереження української культурної спадщини, активну участь у розвитку природоохоронної та еколого-освітньої діяльності біосферного заповідника «Асканія-Нова», орден «за заслуги» I ступеня — за значний особистий внесок у підвищення міжнародного престижу України, багаторічну плідну благодійницьку діяльність.