Передплата 2024 ВЗ

Хочеш, аби літній майданчик став «зимовим»? Плати удвічі більшу оренду за землю!

У депутатському середовищі Львівської міської ради міркують про можливість роботи деяких літніх майданчиків у центрі Львова в зимовий період.

Кажуть, узимку в місті не бракує туристів, які полюбляють пити глінтвейн не лише на Різдвяному ярмарку, а й на столиках біля кнайп… Імовірні вимоги «зимових» майданчиків — обігрівачі, пледи, відсутність подіуму і додаткових загороджень.

Як розповів «ВЗ» голова депутатської комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища ЛМР Ігор Телішевський, проект ухвали готовий, але його доопрацьовують, щоб винести на розгляд однієї з найближчих сесій. Каже, ресторатори, які звернуться до мерії по дозвіл на роботу майданчика в зимовий період, змушені будуть платити за оренду землі удвічі більше, ніж улітку. Ресторатор Марк Зархін сказав у коментарі для «ВЗ», що робота літніх майданчиків узимку — європейська практика. «Взимку до міста приїжджають багато туристів, яким цікаво випити кави, глінтвейну на літньому майданчику, — наголошує ресторатор. — То чому б не дозволити деяким майданчикам у центрі Львова працювати в зимовий період?».

Інший власник ресторанів, Вардкес Арзуманян, теж вважає, що ідея хороша, і що міські обранці нарешті зрозуміли потреби ресторанного бізнесу. Каже, його ресторани поки що не готові розгорнути «зимові» майданчики. Але якщо міські обранці приймуть ухвалу, то, можливо, якийсь один майданчик буде обслуговувати відвідувачів. «Узимку працюватимуть не усі майданчики, а лише ті, на які буде відповідний попит, — наголосив пан Вардкес. — Великий наплив туристів маємо на Різдвяні свята»

Схожі новини