Передплата 2024 «Добрий господар»

У Тернополі страйкують приватні маршрутки

Приватні перевізники Тернополя надалі страйкують та не випускають на лінію жодного автобуса. Натомість у місті стала популярною послуга «Підвезіть на роботу».

До такого кроку вдалися після того, як тернополяни вийшли на масовий пікет щодо підвищення тарифу на проїзд з 5 до 9 гривень. Під тиском людей тернопільська мерія відмінила тариф, але наступного дня містян чекав «сюрприз» — нічим їхати на роботу.

Як розповів «ВЗ» громадський активіст Тернополя пан Василь, транспортного колапсу у місті немає, бо люди швидко організувалися через соцмережі, створили групу «Підвезіть на роботу».

Їздять автомобілями сусідів, друзів, або ходять пішки. Деякі тернополяни їздять на роботу тролейбусами (їх випустили більше одиниць, ніж раніше) та на комунальних маршрутках, яких вкрай мало.

Приватні власники маршрутів складають левову частку ринку і саме вони подали на розгляд виконкому новий драконівський тариф. За словами нашого співрозмовника, високий тариф приватників вигідний насамперед начальнику управління транспорту Тернопільської міської ради Ігорю Мединському, який, начебто, має свою частку в цьому бізнесі. Тернополяни вимагають від мера міста звільнення Ігоря Мединського.

Схожі новини