Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Всесвітньо відомий робот Софія розповіла Гройсману все, що думає про Україну

  • 11.10.2018, 14:40
  • 915

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман поспілкувався з всесвітньо відомою жінкою-андроїдом з штучним інтелектом Софією і запитав, що вона знає про Україну.

Про це йдеться на сторінці Володимира Гройсмана в Twitter.

«Каже, що у нас — чверть всього чорнозему світу, найбільший у світі літак „Мрія“, найпершу конституцію також написали у 1710 році в Україні. А композитору Миколі Леонтовичу належить найбільш впізнаваний і затребуваний музичний твір „Щедрик“», — написав прем’єр-міністр.

Як повідомляє OBOZREVATEL, до Києва у четвер, 11 жовтня, приїхала людиноподібний робот «Софія» — перший у світі робот, який має громадянство. Вона була розроблена гонконзькою компанією Hanson Robotics і активована 19 квітня 2015 року.

У столиці відбулася прес-коференція з її участю. Робот змодельований за образом актриси Одрі Хепберн. Вона володіє штучним інтелектом і здатна розпізнавати обличчя. Софія вміє адаптуватися до поведінки людей, імітувати людські жести, вирази обличчя і понад 60 емоцій. Особливість — вміння відповідати на певні питання і проводити прості бесіди. Робот Софія вперше у своїй біографії перебуває з офіційним візитом в Україні. До цього вона відвідувала різні заходи в багатьох країнах як почесний гість.