Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Глава Пентагону скасував візит до Китаю, — ЗМІ

  • 02.10.2018, 09:27
  • 432

Міністр оборони США Джеймс Меттіс скасував запланований на жовтень візит до Китаю.

Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на неназваного співробітника американської адміністрації, інформує «Главком».

Спочатку передбачалося, що глава Пентагону здійснить поїздку в Пекін, де обговорить з китайськими офіційними особами питання безпеки.

Рішення про скасування поїздки було прийнято на тлі зростаючої напруженості у відносинах між Пекіном і Вашингтоном. Загострення у відносинах пов'язано, зокрема, з введенням США митних тарифів на китайську продукцію і з американськими санкціями проти відділу озброєнь ЦВС КНР і його керівника Лі Шанфу.

Сам Меттіс в понеділок заявив журналістам, що не бачить проблем у відносинах США і Китаю, повідомляє агентство Associated Press. За його словами, відносини між країнами не погіршуються — Вашингтону просто потрібно зрозуміти, як вибудовувати відносини з Пекіном. Про те, чи відвідає він Китай, Меттіс не сказав.

Тим часом, в Пентагоні факт скасування візиту поки не підтвердили.

Минулого тижня президент США Дональд Трамп заявив про те, що, можливо, його дружба з головою КНР Сі Цзіньпіном підійшла до кінця.

«Можливо, він більше не мій друг. Але я думаю, що він все ще поважає мене», — сказав американський лідер.

Як відомо, у вересні США ввели 10% мита на китайські товари на суму в $ 200 млрд на рік, і попередили, що тариф виросте до 25% з 1 січня 2019 року, якщо Пекін не піде на поступки.

Схожі новини