Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові презентували документальну виставу «З життя дітей та інопланетян»

  • 01.10.2018, 17:09
  • 947

У Театрі ляльок відбулась прем’єра документальної вистави «З життя дітей та інопланетян».

Співпраця Львівського театру ляльок із НВК «Школа-гімназія Святої Софії» розпочалась ще влітку — з дитячого театрального табору. Для школярів тоді організували короткий театральний курс. Діти знайомилися з сучасними режисерами, драматургами, театрознавцями і акторами — Іриною Гарець, Оксаною Шульбою, Катериною Закорецькою, Володимиром Підцерковним, Розою Саркісян, Андрієм Бондаренком, Уляною Рой, Надією Щебетовською, Ярославом Левицьким, Анною Винарчик, Дарією Шмаленюк та іншими.

Дорослі тоді хотіли зрозуміти, про що думають сучасні дітлахи, що їх тривожить, про що мріють. Тему для вистави запропонували діти, вони ж для неї написали тексти, а також зіграли у ній як актори. За словами ініціаторки заходу, керівника літературної частини Львівського театру ляльок Ірини Гарець, діти зробили всю роботу, а дорослі допомогли реалізувати задумане.

Кілька тижнів плідної роботи дали результат — виставу про інопланетян і людей спочатку показали на малій сцені театру, а минулої п’ятниці — на основній сцені Львівського театру ляльок.

Як виявилось, у дітей різне бачення сюжету. Хтось хотів забрати інопланетян до себе, а хтось мріяв посадити їх у клітку та проводити над ними досліди. Через це у виставі відкритий фінал, озвучено різне бачення. Це природно, бо у документальному театрі — живі емоції на вагу золота. Тож несподіванкою для дітей і глядачів було побачити в кінці двої надувних танцюючих тиранозаврів, які роздавали присутнім солодощі.

Вхід на виставу був безкоштовним, але тут збирали благодійні внески для потреб дитячого будинку.

Автор Еліза Солодка

Фото Володимира Підцерковного